Taplejung Nepal
Taplejung ligger i nordöstra hörnet i Nepal på gränsen till Tibet. Vägen dit har nu blivit uppgraderad så nu i november kör vi premiärresan dit! Ett ställe som ännu inte blivit sönderexploaterat av turism och kommersialism. Vi får uppleva en del av det ”riktiga” genuina Nepal. Då Taplejung ligger så nära Tibet påverkas även Taplejung av tibetanska influenser och tibetansk kultur.
Resan startar i Siliguri, Indien men redan första dagen på motorcyklarna rullar vi över gränsen in till Nepal. Inom en timmes körning i Nepal är vi uppe i Himalayas berg och njuter av härliga vägar och en underbar natur. Första stoppet innan Taplejung är Ilam som omges av teplantag. Dagen efter på vår väg mot Phidim passerar vi höga pass som ger oss fantastiska vyer över Kanchenjunga som är världens 3:dje högsta berg, 8.598 m. innan kvällen är vi framme i Taplejung där vi stannar två nätter.
På vägen tillbaka stannar vi i Phidim för att nästa dag köra tillbaka in i Indien och Bagdogra. På den Indiska sidan kör vi åter upp i bergen och besöker Darjeeling och Kalimpong.
Datum: 6 – 17 nov 2018 (12 dgr)
Pris: 24.900 (förare) / 23.500 (passagerare)


x
x
Mustang i Nepal
Mustang är ett kungarike i norra Nepal som gränsar till Tibet. Mustang har varit helt stängt för turister fram till 1992. Nu kör vi vår första resa dit 6 - 27 september. Mustang är väldigt likt Tibet och kanske har mer av de tibetanska traditionerna bevarade då de inte varit under ockupation. Det finns fortfarande platser kvar på resan. Så anmäl dig nu och följ med på ett riktigt äventyr!!

ÅK NÄR DET PASSAR DIG
Om våra planerade resor inte passar in i ditt livspussel kan vi arrangera en resa när du har möjlighet att komma ifrån. Om du åker själv eller får med dig några vänner kan vi arrangera en resa i fantastiska Himalaya. Kontakta oss och berätta vilka datum du vill åka.

Välkommen
till Himalayan Bike Tours hemsida.
Vi är ett företag som arrangerar resor uppe i Himalaya och andra delar av världen. Vår styrka är den kunskap vi har av den här delen av världen. Vi har arrangerat motorcykelresor sedan 1999 och få researrangörer kan mäta sig med vår erfarenhet och kunskap av de områden vi arrangerar resor i. Roger Lenngren som är grundaren av Himalayan Bike Tours har bott i området i 20 år.Himalayan Bike Tours
Ågatan 36A
74531 Enköping
Telefon 070-277 04 79
Email: info@himalayantours.se


Bilder!

START NYHETER INFORMATION FOTOALBUM DATUM & PRISER