Motorcykelresan

Upplevelsen att få glida fram på en motorcykel längs vägarna i Himalaya, genom byar, djungel och mindre städer är en fantastisk upplevelse. Värmen och klimatet gör motorcykelåkningen till en ren njutning. Dofterna som slår emot dig när du åker förbi lerhyddor där kvinnorna lagar sin curry, ökar den exotiska upplevelsen. Människorna och naturen i dessa länder kommer att sätta spår som aldrig lämnar dig.

När man reser här får man ta saker som de kommer, det är inte alltid det blir som man planerat. Du kan inte jämföra med Sverige hela tiden. Glöm Sverige och njut av någonting helt annat. Vi lovar inte att resan är en dans på rosor, men vi lovar att du kommer att få ett äventyr och en resa du aldrig glömmer.

Vi vill informera om detta så att du har rätt förväntan och attityd när du kommer. Om du inte är den äventyrliga typen så kanske denna resa inte är något för dig. Men om du är beredd på ett äventyr och kan anpassa dig till nya situationer så är detta fantastiska resor. Vissa bitar av resan erbjuder en motorcykel åkning som slår det mesta. Smala slingriga vägar i en miljö och med en utsikt som du bara kan hitta på Himalayas bergssluttningar.

Boende

Vi bor alltid på hotell utom en natt på Everest basläger i Tibet då vi bor en natt i tält. Se information som gäller den resa du är intresserad av. Hotellen som vi valt håller med Indiska mått god standard, med Svenska mått medelklass. Om vi av någon anledning skulle bli tvungna att stanna på ett mindre ställe som inte är planerat, kan vi ej garantera att hotellet håller den standard vi normalt använder. Det kan därför vara bra att ta med en egen handduk.

Maten

Vi kommer äta på ställen som håller god klass för att hålla oss friska. Det finns Indisk, kinesisk och Tibetansk mat. På några ställen kommer vi också få tillgång till någon form av västerländsk mat. Vid ett par tillfällen blir vi tvungna att äta på enklare ställen då det inte finns något annat att välja på. Men även på dessa ställen finns det väl lagad mat som går bra att äta. Vi vet vad man kan äta och vad man bör avstå. Frukost ingår i resans pris.

Klimat

När vi är på slätten är det varmt och skönt ca +25 grader. Men så fort vi kommer upp i bergen sjunker temperaturen. På morgonen kan det vara riktigt kyligt, uppe i Tibet kan det bli minusgrader nattetid, så du behöver ha med dig varma kläder. Normalt regnar det inte under de perioder vi förlagt våra resor, men då väder aldrig går att garantera, rekommenderar vi att du tar med ett regnställ.

Säkerhet

Vi sätter säkerhet och trygghet för våra resenärer i första hand. Det gör vi genom att:

1. Alltid ha erfaren och kunnig personal på plats, våra guider och reseledare kan språken, och området väl. Det skapar trygghet och uppskattas mycket av våra resenärer. Vi har arrangerat resor sedan 1999 och har mer erfarenhet och kunskap av motorcykelresor en de flesta andra opperatörer på marknaden.

2. Väl upparbetade kontakter genom Roger Lenngren som är grundaren av Himalayan Bike Tours och bott i området mellan 1998 - 2014 och tagit många resenärer med på motorcykel resor i Asien.

3. Äger själva de motorcyklar (Enfield Bullet 500cc) som vi använder på resorna. Vilket gör att vi har bra koll på att fordonen är i bra kondition. Det gör att vi har en mycket hög driftsäkerhet jämfört med de som använder sig av inhyrda fordon.

4. Begränsar gruppens storlek till max ca 10 motorcyklar. Att begränsa gruppens storlek gör att vi kan ha mer koll på vad som händer, hålla ett lägre tempo och minska risken för olyckor. Dessutom blir det trevligare med en mindre grupp där man hinner lära känna varandra.

Säkerhetsutrustning

Vi kan hålla med hjälm, men för din egen bekvämlighet rekommenderar vi dig att ta med din egen. Vill du att vi ska hålla med hjälm måste du meddela oss det. All övrig utrustning får du ta med dig själv. Vi rekommenderar skinnställ eller gortexställ av säkerhetsskäl även om det kan bli lite varmt ibland

Packning

Allt du tar med dig måste du ha på din egen motorcykel. Motorcykeln har två sidoväskor och en pakethållare där du kan sätta en väska. Så tänk på att bara ta med dig det nödvändigaste. Sedan kan du komplettera din utrustning av kläder här i Indien, mycket finns att köpa till låga priser.

Försäkring

Våra motorcyklar är försäkrade. Men du behöver kolla att din reseförsäkring täcker de länder du ska till och att den täcker motorcykelåkning. Om inte måste du ta en tilläggsförsäkring. Du ska också ha med dig försäkringsbeviset på resan. Du kan även teckna en självriskeliminering för fordonet på plats i Indien för ca 500 Skr.

Vad vi förväntar oss av våra deltagare:

- Att du har god vana att köra motorcykel.

- Att du är beredd på ett äventyr och inte en charterresa.

- Att du fungerar i en grupp och kan ta hänsyn till andra i gruppen.

Vad du behöver för att kunna åka:

- Giltigt pass.

- Visum till Indien (tillstånd att besöka Sikkim ordnar vi på plats här). Visum till Nepal ansöker vi om på plats vid gränsen och visum till Tibet ordnar vi på plats i Kathmandu. Visum till Bhutan hjälper vi dig med innan resan.

- internationellt körkort, (ansöker du om hos Motormännens riksförbund.)

Resorna inkluderar:

- Hämtning och avlämning på flygplats i Indien

- Hotell och frukost alla nätter från den ort där resan startar.

- Motorcykel och driftskostnader.

- Guide på resan.

Hur du anmäler dig

A, Kolla med oss att det fortfarande finns lediga platser till den resa du vill åka på.

B, Skicka oss ett mail som innehåller; A, Ditt namn och kontaktuppgifter. B, Viken resa du är intresserad av.

C, När vi fått ditt mail kontaktar vi dig och meddelar till vilket kontonummer du betalar in anmälningsavgiften.

När vi fått anmälningsavgiften är du formellt anmäld till resan.

Resterande betalning

Får du information om när du anmält dig.

INDIEN

Visum : Alla resor i Himalaya startar i Indien utom Den gyllene triangeln. Så du behöver Indiskt visum på alla resor som går i Indien och Nepal, Bhutan och Tibet.

Restricted area : Om du ska upp till Sikkim behöver du också ett “Inland-permit” det ordnar vi på plats här i Indien då ambassaden inte utfärdar det längre.

Valuta : Indiska Rupees. Ta med Euro eller dollar och växla på plats I Indien. 1skr = ca 9 Rs

Kontokort : Ja, finns bankomater och även möjligt att handla med I vissa butiker.

El : 220 v.

NEPAL

Visum : Ansöker vi om vid gränsen, 30 US dollar att ha med kontant.

Valuta : Nepaliska Rupees. Ta med Euro eller dollar och växla på plats i Nepal. 1skr = ca 15 Rs.

Kontokort : Ja, finns bankomater och även möjligt att handla med i vissa butiker.

El : 220 v.

TIBET

Visum : Ansöker vi om i Kathmandu, 120 US dollar.

Valuta : Kinesiska Yen. Ta med Euro eller dollar och växla på plats i Tibet. 1skr = ca 1Yen.

Kontokort : Nej, ta med kontanter.

El : 220 v.
Himalayan Bike Tours
Ågatan 36A
74531 Enköping
Telefon 070-277 04 79
Email: info@himalayantours.seNyheter

Norra Sikkim påränsen till Tibet
Vi har nu en ny resa på gång med nya resmål i norra Sikkim som gränsar till Tibet. Ett område som tidigare varit stängt för turister men dit vi nu fått tillstånd att köra.
Sikkim var ett eget kungarike som gränsar till Tibet. Så sent som 1975 blev det en delstat till Indien.

Det här är en resa som bjuder på det mesta när det gäller norra delen av Indien och Himalaya. Vi startar i Siliguri nere på slätten där det är varmt och fuktigt.
Men ganska snart är vi inne på de slingrande vägar som tar oss upp i Himalaya genom Darjeelings teplantage. Kontrasterna är stora och avlöser varandra.
Fantastisk motorcykelkörning i exotiska miljöer. Väl uppe i norra Sikkim på gränsen till Tibet är vi som mest uppe på ca.4.500 metershöjd.

Plats: Norra Sikkim på gränsen till Tibet.
Datum: 13-26 mars 2019
Pris: 28.000 kr (+ flyg ca 5.000 kr)


Mustang i Nepal
Mustang är ett kungarike i norra Nepal som gränsar till Tibet. Mustang har varit helt stängt för turister fram till 1992. Vi körde vår första resa dit hösten 2017, då kom vi dit i slutet av monsunen och vägarna hade rasat, floderna var översvämmade och det var stora strapatser. Nu kör vi dit igen under torrperioden. Vägarna kommer fortfarande bitvis vara utmanande varvade med fina härliga asfaltsvägar. Mustang har mycket av de tibetanska traditionerna bevarade då de inte varit under ockupation. En fantastisk resa med upplevelser på motorcykel, kulturellt och med härliga naturupplevelser. Så anmäl dig nu och följ med på ett riktigt äventyr!! Läs mer..

Bilder!

START NYHETER INFORMATION FOTOALBUM DATUM & PRISER