Sök

RESOR

MOTORCYKELRESOR

MOTORCYKELRESOR

Jag får ofta frågan; Vilken resa är den bästa? En fråga som är omöjlig att svara på. Alla resor är fantastiska. Vi har inte kört Tibet nu på några år då pabdemin har satt stopp för det. Hoppas kunna komma igång med det snart igen. Här har vi sammanställt lite allmän information om de olika resorna. Det generella för våra resor är att vi tar er till ställen som ännu inte har exploaterats. Vi vill att ni ska få uppleva det genuina Himalaya. 

SIKKIM - DARJEELING

En resa som innehåller det mesta man kan tänka sig och som många återkommer till flera gånger..
Resan börjar nere på slätten i den tropiska värmen men redan efter någon timme börjar vägen slingra sig uppför Himalayas sluttningar. Vi kör genom Darjeelings teplantage där man producerar te som är uppskattat över hela världen. Den slingrande vägen med underbara vyer är som byggd för att köra motorctkel på. Vi stannar med jämna mellanrum för att titta på utsikten.

SIKKIM

Efter Darjeeling fortsätter vi in i Sikkim. Sikkim gränsar i norr till Tibet och var fram till tidigt 70-tal  ett eget kungarike. Sikkim har varit och är fortfarand stänngt för turister i vissa områden. För att komma in i Sikkim behöver vi tillstånd som vi självklart hjälper till med. I norra Sikkim kör vi till Zeropoint nära gränsen till Tibet, här är vi uppe på 4.800 meter. Den kala miljön med snöklädda toppar påminner mycket om naturen uppe i Tibet..

ÖSTRA NEPAL OCH MUSTANG

Nepal är också ett härligt land att köra motorcykel i. Både östra Nepal och Mustang är områden som ännu inte är exploaterade för turism utan vi får uppleva genuina delar av Nepal. Mustang som under lång tid var stängt för turiter och som man även idag behöver tillstånd att besöka ligger uppe i norra Nepal. Vägen dit är en utmaning men är mödan värd.
RESOR

BHUTAN

Åskdrakens land

BHUTAN

Kungariket Bhutan eller Åskdrakens land med knappt en miljon invånare är en exklusiv destination. Landet ligger intryckt mellan Indien i söder och Tibet (Kina) i norr. Bhutan har varit väldigt restriktiva med att släppa in turister tidigare. 
Vi startar med våra motorcyklar i Indien och redan andra dagen kör vi in genom den utsmyckade porten till Bhutan. Vägarna i Bhutan är oftast bra. Man märker på engång att man kommit till ett annat land då människorna här bär sina tradiotionella kläder. och man tutar inte i trafiken. Stor skillnad mot Indien. Bhutan är verkligen ett land i Himalaya. Vi hinner knappt komma in i landet innan vägen börjar slingra sig uppför.

TIGERNEST

Den mest kända byggnade är Tigernest och ligger i Paro. Tigernest är ett kloster byggt på en klipphylla på 3000 meters höjd. Vi tar oss dit genom att rida häst för att sedan gå den sista biten.

PHUNAKA

Bhutan har även märklig kultur o traditioner. I Phunaka har man målat fallosymboler på husen. Det ska skydda mot onda andar och ge lycka åt hushållet. Här finns även ett fruktbarhetstämpel som besöks av många Bhutaneser.
RESOR

TIBET

Vi har inte kunnat arrangera några resor på några år nu pga pandemin. Hoppas dock på att landet öppnar så att det blir möjligt igen.

VÄRLDENS TAK

Vi startar i Indien, kör genom Nepal för att ta oss till den enda gränsstationen som är öppen till Tibet just nu. Så redan nu innan vi är framme i Tibet har vi fått en massa upplevelser och intryck.. Redan första dagen i Tibet kör vi upp till Nyalam som ligger på 3.500 meter. Andra dagen passerar vi det första passet på 5.000 meter. Nu är vi uppe på världens tak! Vi passerar sjöar som är turkosblå, oväntat och vackert.

LHASA

Att passera Pothala palatset som är Dalia Lamas egentliga hemvist är en stark upplevelse. Vi passerar det på vår väg in i Lasa. Här spenderar vi två dagar och får tid att upptäcka Lasa och även besöka Pothalapalatset.

MT:EVEREST BASLÄGER

Att köra motorcykel upp på Mt:Everest basläger överträffar det mesta. Här bor vi en natt i tält och får uppleva känslan av att vara så nära världens högsta punkt. En höjdarupplevelse på många sätt.