Framsida

MOTORCYKELRESOR DU DRÖMMER OM

Vi arrangerar motorcykelresor utöver det vanliga. Här kan du läsa om resor som tar dig med motorcykel upp till Everest basläger drygt 5.000 m. Resor genom Darjeelings teplantage med utsikt över Kanchenjunga, världens 3:dje högsta topp 8.598 m. Att köra motorcykel i kungariket Bhutan är även det en exklusiv upplevelse som inte många upplevt. Är man ute efter det verkliga äventyret så finns ju även våra motorcykelexpeditioner. Resan Sverige till Indien 50 dagar och 1.300 mil är ett äventyr för livet. Så letar du efter en resa som går utöver det vanliga, har du hamnat rätt. Vi har arrangerat resor i den här delen av världen sedan år 1999, få arrangörer kan mäta sig med vår erfarenhet.

MOTORCYKELRESOR

Östra Nepal, Sikkim, Darjeeling, Kalimpong

Resan som bjuder på godbitarna av Himalaya. Här får du uppleva allt från den indiska slätten med elefantridning i djungeln. Till att köra genom Darjeelings världsberömda teplantage. Möjlighet till paragliding i Kalimpong och forsränning i Teesta floden. Köra genom Sikkim som med rätta kallas för det gömda paradiset. Östra Nepal tillhör de delar av Nepal som fortfarande är genuina och få turister hittat till. En resa som många återkommer till mer än en gång. Läs mer……

Bhutan

Bhutan det lilla kungariket som ligger inträngt uppe i Himalaya mellan Indien och Tibet (Kina) med bara knappt en miljon invånare är en exklusive destination. En av höjdpunkterna är besöket av Tigernest, ett kloster som ligger högt upp på en klipphylla avlägset i bergen. Men allt i Bhutan är en upplevelse i sig. Sista dagarna kör vi även i Indien, Kalimpong, Sikkim och Darjeeling. Så elefantsafarie i samt möjlighet till paragliding i Kalimpong finns med i resan. Läs mer…..

Tibet

På den här resan kör vi verkligen på världens tak. Bara att ta sig till Tibet med start i Indien och genom Nepal är en resa i sig med två nätter i Khatmandu. Uppe i Tibet kör vi förbi de turkos/blå sjöarna inramade av höga berg. I Lasa som är Tibets huvudstad stannar vi två dagar och besöker Potala palatset. På vägen hem kör vi upp till Mt: Everest basläger. Nu är vi uppe på drygt 5.000 meters höjd med världens högsta topp inför våra ögon. Här stannar vi över natten i tält. Läs mer……..

Motorcykelexpeditioner Sverige till Indien, Sverige till Mongoliet & fler.

För den som är ute efter ett extraordinärt äventyr har vi våra motorcykelexpeditioner. Just nu kör vi från Sverige till Indien regelbundet. Sverige till Syd Korea via Ryssland och Mongoliet kör vi 2015. På de här resorna använder du oftast din egen motorcykel, då ordnar vi transport av din motorcykel tillbaka till Sverige. Är du intresserad att följa med på en expedition behöver du anmäla ditt intresse i god tid då en sådan här resa kräver en hel del planering och förberedelse. För att få en uppfattning om vad det handlar om läs vår reseberättelse Sverige till Indien 2013. Läs mer….

Roger Lenngren

Roger Lenngren har bott i Indien sedan 1998. År 1999 arrangerade han den första motorcykelresan i Himalaya för Himalayan Bike Tours. Han kan området kulturen, språket och motorcyklarna. Detta garanterar för att du får ut det bästa och det mesta av din resa med Himalayan Bike Tours. Vi hamnar på ställen dit ingen annan arrangör hittat. Vår erfarenhet och kunskap borgar för att du får en resa du sent kommer glömma.

Motorcykel expeditionen från Sverige till Indien 10 augusti - 29 september blev lyckad. Här kan du läsa reseberättelsen och se bilder: Reseberättelse Motorcykel expedition Sverige till Indien 2013

Läs vår blogg : http://himalayanblogg.se

Läs kommentarer från tidigare resenärer:

Möjligheten att kommentera är stängd

Copyright Himalayan Bike Tours. All rights reserved. Kontakta oss.